Loopbaan

Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven startte Ton zijn carrière bij DAF Trucks, waar hij functies bekleedde in project-, supplychain- en maintenancemanagement. DAF werkte als een van de eerste organisaties in Nederland met productiecellen en met kwaliteitscirkels, de latere lean-based teamorganisatie en kaizens; hier maakte Ton kennis met het denken over continu verbeteren. Na DAF stapte Ton over naar Organon, waar hij 8 jaar leiding gaf aan de verpakkingsafdelingen in Oss en later ook in Boxtel.

Om organisaties nog beter te ondersteunen op een pragmatische manier, richtte Ton in 2007 Protean Management Solutions op. Protean hielp industriële bedrijven zoals Nutricia, FrieslandCampina, Aalberts Industries, Reinier de Graaf Groep en Rabobank om verbeteringen te realiseren. Om deze ervaringen te delen, organiseert Ton via Nederland Verbetert sinds 2009 netwerkbijeenkomsten.

Naast lector Improving Business aan de Avans Hogeschool is Ton ook lector Digital Circular Transition aan de Hogeschool Rotterdam. Als voorzitter leidt hij het lectorenplatform Circulaire Economie en ook is Ton voorzitter van het Lean Certification Platform.

 

Expertise

Ton is gespecialiseerd in het optimaliseren van de samenwerking tussen mensen onderling en met technische systemen. Digitalisering is hierbij van groot belang. De laatste decennia zijn daar methodieken voor continu verbeteren ontwikkeld, zoals Total Productive Management, Theory of Constraints, Lean Management en Six Sigma. Er is echter nog geen vaste route naar succes: elke organisatie blijkt haar eigen weg naar dat succes te moeten zoeken met behulp van continu verbeteren. Ton heeft hier ruim 35 jaar ervaring in opgebouwd, zowel in de praktische toepassing als in de theorievorming. Hij zet zijn expertise graag in om organisaties te helpen met circularisering en verandermanagement.

 

Circulair verbeteren

Neem contact op met Ton als je stap voor stap wil toewerken naar een rechtvaardige en circulaire samenleving.

 

Lectorale rede

Bekijk de lectorale rede van Ton van Kollenburg.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.