Lector Improving Business

Ton van Kollenburg is lector Improving Business. Eerder werkte Ton bij DAF Trucks. DAF was een van de eerste organisaties in Nederland dat werkte met productiecellen en met kwaliteitscirkels, de latere lean-based teamorganisatie en kaizens. Zo kwam hij daar in aanraking met continu verbeteren. In 2003 promoveerde Ton aan de Technische Universiteit Eindhoven op het onderwerp Taakgroepen: duurzaam verbeteren? Hij is gespecialiseerd in het optimaliseren van de samenwerking tussen mensen onderling en met technische systemen. Ton heeft hier ruim 30 jaar ervaring in opgebouwd, zowel in de praktische toepassing als in de theorievorming.

Job title
Lector
Phone
Projects
Loopbaan

Na zijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven startte Ton zijn carrière bij DAF Trucks, waar hij functies bekleedde in project-, supplychain- en maintenancemanagement. Omdat DAF als een van de eerste organisaties in Nederland werkte met productiecellen en met kwaliteitscirkels, de latere lean-based teamorganisatie en kaizens, kwam hij daar in aanraking met continu verbeteren. Daarna gaf Ton bij Organon 8 jaar leiding aan de verpakkingsafdelingen in Oss en later ook in Boxtel. Met het implementeren van taakgroepen werden de kwaliteit verhoogd, de doorlooptijden met een derde verkort en de kosten met € 1,5 miljoen per jaar verlaagd.

Ton wilde zijn kennis delen en werd senior consultant bij Blom Consultancy. Hij leidde World Class Performance-programma’s bij onder andere DSM, Heineken, Sabic, Grasso en Campina. Om dergelijke organisaties nog beter te ondersteunen op een pragmatische manier, richtte Ton in 2007 Protean Management Solutions op. Protean hielp industriële bedrijven zoals Nutricia, FrieslandCampina, Aalberts Industries, Reinier de Graaf Groep en Rabobank om verbeteringen te realiseren. Om deze ervaringen te delen, organiseert Ton via Nederland Verbetert sinds 2009 netwerkbijeenkomsten.

In 2003 promoveerde Ton aan de Technische Universiteit Eindhoven op het onderwerp Taakgroepen: duurzaam verbeteren?

 

Expertise

Ton is gespecialiseerd in het optimaliseren van de samenwerking tussen mensen onderling en met technische systemen. De laatste decennia zijn daar verbeterprogramma’s en -methodieken voor ontwikkeld, zoals Total Productive Management, Theory of Constraints, Lean Management en Six Sigma. Er is echter nog geen vaste route naar succes: elke organisatie blijkt haar eigen weg naar dat succes te moeten zoeken met behulp van verander- en verbetermanagement. Ton heeft hier ruim 30 jaar ervaring in opgebouwd, zowel in de praktische toepassing als in de theorievorming.

 

Duurzaam verbeteren

Ton streeft naar duurzame groei. Van anderen, van organisaties waarbij hij is betrokken en van hemzelf. Hij nodigt je uit om contact op te nemen als je ook duurzaam wilt verbeteren.

 

Lectorale rede

Bekijk de lectorale rede van Ton van Kollenburg en kom meer te weten over zijn onderzoek.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.