Kenniskringlid, docent en projectmanager

Functie
Kenniskringlid
Telefoon

Robin Pereboom is kenniskringlid van het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation. Daarnaast is ze docent aan de vernieuwde opleiding IB World Development, voorheen International Business. Voor deze opleiding is zij ook projectmanager. Dankzij haar verschillende rollen maakt Robin een mooie connectie tussen onderwijs en onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied international business.

Robin is gepassioneerd over de huidige macro-ontwikkelingen die een global paradigm shift mogelijk maken op sociaal, economisch en ecologisch gebied. Abstracte thema’s vertalen naar activiteiten op microniveau en daar duurzame impact creëren is een van haar belangrijkste drijfveren. Thema’s waar Robin zich graag mee bezig houdt, zijn onder andere deglobalisering, regionalisering, Brexit, protectionisme, green deals, AI en sustainability.

 

Loopbaan

Sinds 2007 werkt Robin bij Avans. Eerst bij de opleidingen International Business and Management Studies en International Business and Languages (IBL). Nu werkt ze bij de opleiding International Business (IB). Vanaf 2017 is ze als projectmanager verantwoordelijk voor de grootscheepse herziening van het IBL-programma naar het huidige IB World-programma. In deze rol heeft ze zowel een inhoudelijke als ontwerpende rol. Hier komt haar professionele ervaring zowel binnen als buiten Avans mooi samen.

Robin volgde de opleidingen Economie en Management & Organisatie. Voor ze aan de slag ging bij Avans heeft ze verschillende rollen gehad in marketing, sales en HRM. Ze werkte 10 jaar in Frankrijk, onder andere als HRM-consultant voor internationaal opererende bedrijven. Terug in Nederland heeft zij als Business Development Manager i2 Europa de ins and outs van value chain management leren kennen. Vanuit daar is Robins interesse ontstaan voor supply chains. Niet alleen vanuit de economische kant, maar juist ook vanuit andere perspectieven. Met haar internationale ervaring en alle rollen die ze bij Avans heeft vervuld, wil ze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van startende IB-professionals, die met respect impact weten te maken in de samenleving.

 

Onderzoek

Robin is gestart met de ontwikkeling van IB Futures binnen de Academie voor Waardecreatie en Ondernemerschap. Dit is een learning community waar studenten, docenten, het werkveld, onderzoekers en andere stakeholders de toekomst van sustainable International Business onderzoeken. Alle deelnemers zijn actief betrokken in onderzoeksprojecten die zorgen voor een up-to-date, innovatief IB World-programma. Voorop staat een seamless integration van onderwijs en onderzoek met lopende en nieuwe projecten van het Expertisecentrum Sustainable Business en het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation.

Daarnaast heeft Robin een eigen onderzoeksproject opgezet. De voorlopige werktitel is Redesigning Global Value Chains in Fashion, international business in disruptive times. Dit onderzoek valt onder de onderzoekslijn Orchestration binnen de researchagenda “Made on Earth”: Economies in Transition. Hierbij zoekt zij interdisciplinaire samenwerking vanuit economische, sociale en geesteswetenschappelijke invalshoeken, met zowel nationale als internationale partners.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.