Associate lector Collaborate to Regenerate

Functie
Associate lector Collaborate to Regenerate
Telefoon
LinkedIn

Karen Janssen is associate lector Collaborate to Regenerate. Als enthousiaste onderzoeker vindt zij het leuk om nieuwe kennis te ontdekken en te ontwerpen. Karen vindt het daarbij belangrijk dat de resultaten ten goede komen aan mensen, bedrijven en de aarde. In haar onderzoek streeft zij naar het creëren van positieve impact, in plaats van het verminderen van negatieve impact. Karen werkt graag samen met anderen, waarbij zij een hoge mate van betrokkenheid en kwaliteit nastreeft. Dit met oog voor kennisontwikkeling en valorisatie, zowel voor de wetenschap als voor de praktijk.

Loopbaan

Karen studeerde Technische Bedrijfskunde, specialisatie Commerciële Chemie, aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Vervolgens studeerde zij Bedrijfswetenschappen, specialisatie Strategie & Marketing aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij werkte daarna als onderzoeker bij een marktonderzoeksbureau, maar miste hier de diepgang in het onderzoek. In 2006 startte zij haar promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gericht op de organisatie van radicale productinnovatie in de voedingssector. In 2011 verdedigde ze haar proefschrift ‘Driving the Dutch Food market – Proactive Consumer Involvement to support Radical Product Innovation’.In haar aansluitende postdoc, onderzocht zij mechanismen voor het orkestreren van waardenetwerken, die ontstaan door de integratie van duurzaamheid in innovatie. Sinds 2016 is zij verbonden aan Avans Hogeschool.

Onderzoek

Als Associate Lector Collaborate to Regenerate richt zij haar onderzoeksprogramma op hoe we partnerschappen kunnen (her)ontwerpen om te komen tot een eerlijk en gelijkwaardige waardenetwerk, waarin het creëren van meervoudige waarde en positieve impact centraal staan en waarin zowel technische als biologische materialen continu stromen (circulair) in collaboratieve waardemodellen. Dit vanuit leren door (radicaal) ontwerpen en in co-creatie.

Karen over haar onderzoek

De keuze die jij hier maakt, beïnvloedt ook de mensen onze planeet elders

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.