Straf

We leven steeds minder in harmonie met elkaar en de aarde. De aarde raakt uitgeput en mensen voelen zich buitengesloten. Hoe kunnen we het beter doen? Beter met elkaar en beter met de omgeving? We weten dat het niet goed is en toch laten we ons geweten niet spreken in onze relatie met elkaar en blijven we de natuur verwoesten. Het kan toch niet waar zijn dat we over 10 jaar moeten zeggen: we hebben het geweten, maar niet gedaan? Waar is ons geweten?

Projectleider
Onderzoeksthema
Looptijd
februari 2022 t/m februari 2024
Onderzoeksteam
Wat zijn de SDG’s?

De Sustainable Development Goals (SDG’s) bieden een raamwerk om samen te werken aan sociaal en ecologisch rechtvaardige wereld. We hebben wereldwijd afgesproken die in 2030 te realiseren. Dat is krap. Heel krap! Hoe kunnen we meer doen en vooral ook sneller gaan? Zou straffen helpen? Of kunnen we vertrouwen op ons geweten en ons vermogen om samen te werken? Lees hier meer over de SDG’s.

 

Over de film STRAF

De film STRAF laat zien wie in gevangenis zitten als handelen in strijd met de SDG’s strafbaar is. We volgen vier vrouwen die elk om verschillende redenen gestraft zijn voor handelen in strijd met de duurzaamheidsdoelen. Zijn ze dader of slachtoffer? Hadden ze anders kunnen handelen of was het systeem groter dan zij? Zijn ze gewetensvol of gewetenloos?

De vier vrouwen vertegenwoordigen vier actuele thema’s:

Natuur en Landbouw, Burgerschap, Datakloof, Nieuwe Economie

 

Gratis voor iedereen

De film is bedoeld om gesprekken op gang te brengen en te verdiepen. Iedereen mag de film gebruiken en combineren met theater of debat. Dat kunt je zelf doen, maar ook samen met de makers. Je kunt de film gratis opvragen bij ons en we helpen je graag met het gesprek erna. Lees hieronder hoe jij de film kunt gebruiken en opvragen.

 

Meer info

Lees hier meer over de film en bekijk de trailer!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.