Devil's Avocado

Op basis van eerder onderzoek van Rijnko van Diepen heeft het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap met lector Godelieve Spaas samen met Kees-Jan Mulder een film gecreëerd genaamd The Devil’s Avocado.

Projectleider
Onderzoeksthema
Looptijd
Ongoing
De film

The Devil’s Avocado schetst een beeld van de gevolgen van de bedrijfsvoering van drie generaties ondernemers op het klimaat en de lokale gemeenschappen. Welke keuzes kunnen (of moeten?!) zij maken? Daarop ligt de nadruk.

De eigenaren van een succesvol avocado-importbedrijf kunnen niet meer om de gevolgen van hun bedrijf heen voor klimaat en mens. De bedrijfscontinuïteit komt in het gedrang. Ze hebben nog maar één optie: de moeilijke vragen vragen die dit oproept aankijken.

Het wordt tijd om NU na te denken over een nieuwe commerciële mindset waarin duurzaam ondernemerschap en bedrijfscontinuïteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

 

Online magazine

Voor meer informatie en de trailer van dit project: Bekijk hier het online magazine. 

 

Moeilijke vragen

De tijd is aangebroken om onze samenleving anders in te richten. Maar hoe ga je daar als ondernemer mee om? Deze film helpt niet alleen om de discussie op gang te brengen, maar nodigt ook uit om de echt moeilijke vragen te stellen. Want: komen we er wel met een nieuwe duurzaamheidsstrategie of -beleid? Wij denken van niet. Het is tijd voor een nieuwe commerciële mindset.

Vanuit zijn eigen overtuiging droeg Jan Terlouw bij aan deze tweede korte onderzoeksfilm van het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation (SSI) van Avans Hogeschool. Ook acteurs Ilse Warringa, Bert Hana en Joy Verberk werkten graag mee aan de film.

The Devil’s Avocado’ is gebaseerd op onderzoek van Rijnko van Diepen (docent-onderzoeker). De film is een co-productie van het lectoraat SSI en PEERFILM en mede mogelijk gemaakt door de Academie voor Business en Entrepreneurship (ABE). Het lectoraat SSI maakt deel uit van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (CoE BWNO) van Avans Hogeschool.

 

In gesprek over de film

The Devil’s Avocado biedt mogelijkheden om verschillende aspecten van duurzaamheid te belichten, zoals intergenerationele of sociaal-ecologische aspecten. De film nodigt uit om kritisch te zijn op greenwashing en kijkt verder dan de voor de hand liggende en makkelijke oplossingen.

 

Doe mee!

Je kunt de film gebruiken om het gesprek op gang te brengen in de klas, op het werk, of binnen je netwerk.

De film helpt om de vragen te stellen die nodig zijn om verdere destructie van onze aarde, de samenleving en het ecologische systeem tegen te gaan. Hiervoor hebben we een andere commerciële mindset nodig. Die willen we met elkaar ontwikkelen, om echt duurzaam en eerlijk te gaan ondernemen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.