Lectorenplatform Circulaire Economie kan weer 3 jaar door

Een circulaire economie dichterbij brengen. Dankzij subsidie van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA kan het lectorenplatform Circulaire Economie 3.0 de komende 3 jaar vol vertrouwen verder werken aan deze doelstelling voor een duurzamere en meer circulaire samenleving.

Publicatiedatum
13 juli 2023

Een circulaire economie dichterbij brengen. Het is een ambitieuze doelstelling, en je weet natuurlijk nooit of je dat voor de volle 100 procent goed doet. Gelukkig is er een mooie graadmeter: de toekenning van belangrijke subsidies, zoals die van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. Daarmee kan het lectorenplatform Circulaire Economie 3.0 de komende 3 jaar vol vertrouwen verder werken aan een duurzamere en meer circulaire samenleving. Ruim 6 jaar werken de deelnemende lectoren en onderzoekers van 15 hogescholen al aan het mogelijk maken van baanbrekend onderzoek en dito ideeën op het gebied van circulariteit. Daar komen er nu weer 3 bij.

Onze lector Improving Business Ton van Kollenburg is al ruim 3 jaar voorzitter van het lectorenplatform. Verbindingen leggen is het belangrijkste doel van het platform, vertelt hij. “We doen in het platform geen onderzoek, maar proberen partijen wel met elkaar te verbinden zodat zij dat onderzoek kunnen uitvoeren. En we hebben ook lectoraten geholpen met subsidieaanvragen voor onderzoeken.” In het lectorenplatform Circulaire Economie werken lectoren en onderzoekers van 15 hogescholen samen. Ook drie maatschappelijke partners sloten zich aan: Het Groene Brein, Transitieagenda Consumptiegoederen en TKI Dynalog. Het past in de wens van de leden om een open platform te zijn. Niet alleen voor lectoren en onderzoekers, maar ook voor publieke instellingen en bedrijven bijvoorbeeld. En voor studenten. Het lectorenplatform werkt daarnaast mee aan het vergroten van het onderwijsaanbod op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld door het mee-ontwikkelen van een cross-sectorale master over duurzaamheid. De komende tijd staan ook onder meer ondersteuning bij onderzoek naar digitalisering en circulariteit, zoals productpaspoorten in de planning.

In een uitgebreid interview met Avans.nl vertelt Ton meer over het lectorenplatform.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.