Docent-onderzoeker Merlijn krijgt prestigieuze onderzoekspromotiebeurs

Docent-onderzoeker Merlijn Koch, docent Management in de zorg bij Avans en als docent-onderzoeker verbonden aan ons lectoraat Economy as a Common heeft een prestigieuze promotiebeurs voor leraren ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De OCW-promotiebeurs wordt verdeeld door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), om daarmee docenten de kans te geven om zich verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken.

 

Publicatiedatum
03 juli 2023

‘Toekomstbewustzijn’

Het onderzoek van Merlijn gaat over de ontwikkeling van toekomstbewustzijn in het hoger onderwijs. Studenten moeten anticiperen op een steeds sneller veranderende, complexe en onvoorspelbare maatschappij. Hoe draag je dan zorg voor een hoopvolle en duurzame toekomst? Welke invloed hebben studenten daarop? Op welke manier kunnen zij doelen voor hun eigen leven hierop aanpassen en hoe kan geluk en zingeving er dan voor henzelf uitzien?

Ook Avans-docent Ilse krijgt beurs

Naast Merlijn krijgt nog een tweede Avans-docent de OCW-promotiebeurs. Dat is Ilse Rovers, die als docent Environmental Science bij het Centre of Expertise MNEXT onderzoek doet. Het onderzoek van Ilse richt zich op mycelium-based materials (MBMs): biologisch afbreekbare en koolstofneutrale materialen gemaakt van schimmels. MBM’s worden bijvoorbeeld in de bouw gebruikt. Op dit moment worden MBMs nog maar van een beperkt aantal soorten schimmels gemaakt. Ook andere soorten paddenstoelen kunnen eigenschappen bezitten die MBMs uiteenlopende kwaliteiten kunnen meegeven. Het promotieonderzoek van Ilse onderzoekt de ‘myceliumkarakteristieken’ van paddenstoelen, om zo het palet aan MBMs te vergroten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.