Promovendus en docent bij Economy as a common

Functie
Kenniskringlid Sustainable Strategy and Innovation
Telefoon
LinkedIn
https://www.linkedin.com/in/merlijnkoch/

Hoe geven we als mens zin aan het leven? De interesse in zingeving loopt door Merlijn’s hele leven en loopbaan. Zijn professionele werkzaamheden vat hij samen als ‘Eerste Hulp bij MensZijn’. Samen met Ilse Vooren schreef Merlijn het boek ‘Zin kun je maken, processen van zingeving begeleiden’. Als coach bij Resilians spreekt Merlijn met mensen over alle vragen die zich kunnen voordoen in het leven, van loopbaan tot huis. Bij Avans Hogeschool is hij docent bij de opleiding ‘Management in de zorg’ op het thema persoonlijk leiderschap. Verder doet Merlijn een promotieonderzoek naar toekomstbewustzijn in het onderwijs.

Loopbaan
Merlijn is in 2012 afgestudeerd aan de master Humanistiek op de afstudeerrichtingen ‘geestelijke begeleiding’ en ‘onderwijs’. Hij heeft in samenwerking met Coach College de Baak een specialisatie ‘lifecoaching’ ontwikkeld als onderdeel van zijn afstuderen. Voor de coachopleiding van Coach College geeft Merlijn nog steeds ieder jaar de colleges ‘existentiële coaching’ en ‘Ethiek en morele stress’. Sinds zijn afstuderen is Merlijn gericht gebleven op de levensvragen die mensen steeds vaker bij coaches en trainers neerleggen. Wat moeten die coaches en trainers kennen en kunnen om die levensvragen te herkennen en begeleiden? Coaching vervult volgens Merlijn een informele maatschappelijke functie die te weinig onderkent wordt. Sinds 2015 werkt Merlijn bij Resilians als coach en heeft hij ondertussen meer dan 5000 coachgesprekken gevoerd met mensen vanuit alle lagen van organisaties over werk, leven en zingeving. In 2017 is zijn boek ‘Zin kun je maken, processen van zingeving begeleiden’ uitgekomen, dat Merlijn samen met Ilse Vooren heeft geschreven. Sinds 2019 werkt Merlijn voor Avans Hogeschool bij de Academie voor Deeltijd voor de opleiding ‘Management in de Zorg’ als docent persoonlijk leiderschap. Vanaf september 2023 start hij officieel met zijn promotieonderzoek ‘Verbinding maken met de toekomst’.

Expertise

Merlijn is gespecialiseerd in de begeleiding van processen van zingeving, narratieve psychologie, persoonlijk leiderschap en coaching.

Onderzoek

Binnen het lectoraat Economy as a Common werkt Merlijn aan het promotieonderzoek ‘Verbinding maken met de toekomst’. Verder verkent hij de mogelijkheid om een ‘Vakbond voor betekenis’ te starten.

 

 

Nevenfuncties

  • Coach bij Resilians.

 

Publicaties

Boek:

  • Vooren, I. en M. Koch (2017). Zin kun je maken. Processen van zingeving begeleiden. Amsterdam: Uitgeverij Boom.

 

Artikelen:

  • Vooren, I. en M. koch (2018). Meaningful Work: wat betekent het en wat kun je als organisatie doen? Inzichten vanuit internationale wetenschap en bedrijfsleven. Verslag van het 3rd International Symposium on Meaningful Work 14-15 juni 2018, VU Amsterdam (Whitepaper)
  • Koch, M. (2019). Wat betekent het om in deze tijd te leven? Blijven zoeken naar de vragen van het bestaan. Psychosociaal Digitaal, Juni 2019, nr. 1.
  • Koch, M. (2018). Waarde onbekend. Pleidooi voor meer aandacht voor morele stress. Psychosociaal Digitaal, Juni 2018, nr. 1.
  • Koch, M. (2012). Sterk staan in het leven. Tijdschrift voor Coaching (2014 – 4)

 

Ontwikkeling professionele tools:

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.