Junior onderzoeker

Functie
Junior onderzoeker
Telefoon
LinkedIn
Lectoraat
  • Sustainable Finance and Accounting

Loopbaan

Tahis heeft Accountancy gestudeerd aan de Avans Hogeschool en is afgestudeerd op het onderwerp carbon accounting. Tijdens haar afstudeeronderzoek heeft ze de CO2-boekhouding opgesteld voor een Nederlandse bedrijf in de voedingsindustrie met een focus op vegetarische snacks. Na haar afstuderen (2020) is Tahis gaan werken als junior-onderzoeker voor het Lectoraat Sustainable Finance and Accounting bij Avans. Tijdens deze periode heeft ze met name onderzoek gedaan op het gebied van circulaire economie in de bouwsector. Op dit moment volgt Tahis de HBO-master Circulaire Economie aan de HAN, waar ze wordt opgeleid tot change agent om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Expertise

De expertise van Tahis is haar financiële achtergrond, maar haar passie voor duurzaamheid heeft haar ertoe aangezet om zich te richten op het in kaart brengen van niet-financiële aspecten die van invloed kunnen zijn op een organisatie en op de wereld. Tahis gelooft dat meer dan alleen financiële cijfers het succes en de impact van een organisatie bepalen. Door rekening te houden met niet-financiële factoren zoals milieu-impact, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur, kan er een vollediger beeld gecreëerd worden van de prestaties en waardecreatie van een organisatie. Als change agent werkt Tahis samen met organisaties om hen te ondersteunen bij het verduurzamen, met als doel bij te dragen aan de transitie naar een duurzame wereld.

Onderzoeken

Tahis werkt aan verschillende projecten die gericht zijn op het meten en rapporteren van niet-financiële informatie waaronder ‘waarde’ en ‘impact’. Voor het Smart Light Concepts project heeft Tahis onderzocht wat slimme verlichting betekent voor sociale veiligheid en verkeersveiligheid. Op dit moment doet ze onderzoek naar de gedragsverandering implementatiegraad van de resultaten bij deelnemende organisaties van het project SustainABLE en de bijdrage van dit project aan de Sustainable Development Goals. Tahis maakte ook deel uit van het INTEGRES project, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling van onderwijsmateriaal over integraal rapporteren (integrated reporting). Daarnaast neemt ze deel in het Circulaire Sprong als labsteward in de Living Lab Bouw, waarbij studenten samen met bouwbedrijven en koepelorganisaties praktijkonderzoek doen naar de obstakels en mogelijkheden met betrekking tot verdienmodellen, accountantsregels en taxatie-eisen om de transitie naar de circulaire economie te versnellen.

Voor haar master is Tahis op dit moment bezig met het opstellen van een integrale analyse van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap. Ze maakt hierbij gebruik van het Six Capitals-framework van de International Integrated Reporting Council (IIRC). Naast haar eigen onderzoek, is Tahis ook begeleider van afstudeerders die onderzoek verrichten binnen het afstudeeratelier van het lectoraat, op onderwerpen zoals circulaire accounting, true price, carbon accounting, sustainable business models, SDG-impact en integrated reporting.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.