Docent en kenniskringlid

Functie
Kenniskringlid
Telefoon

Marga Rotteveel is lid van de kenniskring van het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation. Daarnaast is zij docent aan de Master Institute of Visual Culture, Den Bosch.

 

Loopbaan

Marga studeerde fotografie aan St. Joost. Na haar afstuderen hield ze zich bezig met het cureren van fotografie-tentoonstellingen, advisering en projectinitiatie. Ze begon haar carrière als curator bij Fotofestival Naarden en werd daar later creatief directeur. In 2010 startte Rotteveel haar eigen onafhankelijke organisatie Photorevolt, waar ze fotografen helpt bij het ontwikkelen van hun professionele praktijk.

Marga doceert aan de Master Institute of Visual Cultures van St.Joost en aan de Master Photographic Studies van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2016 richtte ze de fotografieorganisatie Docking Station op, waar ze co-founder en directeur van is.

 

Expertise

Marga is expert op het gebied van visuele verhalen en de verbinding tussen doelgroepen. Het doel is waarde creëren richting een nieuwe economie. Visuele verhalen dragen bij aan die opgave, omdat ze de kracht van de verbeelding bezitten. Want hoe moet die wereld eruit zien om te zorgen dat volgende generaties ook een goed bestaan hebben? Daar komt de verbeelding om de hoek kijken. Visuele verhalenvertellers bieden ons nieuwe perspectieven, helpen ons de wereld beter te begrijpen en staan daarmee aan de basis van gedrags- en systeemverandering.

 

Onderzoek

SUSTAIN, een onderzoek naar de samenwerking tussen kunst en ondernemen om te ontwikkelen naar een volhoudbare economie.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.