Onderzoeker en docent

Functie
Onderzoeker
Telefoon

Marco Klootwijk is onderzoeker bij het lectoraat Improving Business. Daarnaast is hij docent Technische Bedrijfskunde bij de minor Continu Verbeteren.

 

Loopbaan

Vanuit een fijnmechanische achtergrond is Marco doorgegroeid naar een Lean Six Sigma Blackbelt met een sterke focus op kwaliteit. Hij studeerde af bij Philips Hard Disk Drives en werkte 18 jaar in het bedrijfsleven. Hij werkte onder meer als: proces development engineer, projectleider, productiemanager en lean manager. Dit deed hij bij de bedrijven: ASML, VDL, Yacht, Tennant, Sonion en Remeha. Hij werkte aan het optimaliseren van productieonderdelen van gehoorapparaten, het implementeren van een One Piece Flow-lijn voor waferhandlers, Kaizens assemblagewerkplekken en schoonmaakmachines.

 

Expertise

De expertise van Marco is breed en ligt op het gebied van techniek, logistiek, product- en procesontwikkeling, productie en assemblage binnen de maakindustrie. Als 1 van zijn mooiste projecten beschouwt hij het introduceren van een procesverbetering voor het coaten van telecoils. De kwaliteit ging daarbij namelijk naar een Six Sigma Capability met daarbij een reductie van de productietijd. Voor deze optimalisatie is een patent verstrekt. Begin 2017 maakte hij de overstap naar het onderwijs bij Avans Hogeschool.

 

Onderzoek

Voor het onderzoek voor het lectoraat Improving Business is hij betrokken bij Hoshin Kanri, ook genoemd: Policy deployment. Dit project draait om de vertaling van organisatiedoelstellingen naar de werkvloer en het communiceren van resultaten naar het topmanagement.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.