Senior Onderzoeker

Functie
Senior onderzoeker
Telefoon

Charlotte Kobus is Senior Onderzoeker bij het lectoraat New Marketing in Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap.

 

Loopbaan

Charlotte begon haar academische carrière met een promotieonderzoek hoe huishoudens kunnen worden aangemoedigd om energiegebruik thuis te verduurzamen. Na haar promotie is ze blijven lesgeven aan de faculteit Industrial Ontwerpen in Delft, haar alma mater. Naast haar academische ervaring heeft ze ruime praktijkervaring. Eerst werkend aan de energietransitie en aan interne innovatiemanagement projecten bij een netbeheerder. Later had ze een co-creatie bureau met een compagnon en werkte ze voor verschillende publieke en private opdrachtgevers.

 

Expertise

Onderzoek: consumentengedrag, -onderzoek & gedragsverandering, duurzaamheid.
Andere interesse en ervaring: systemic design, dialoog, samenwerking, co-creatie, verandervraagstukken, leren & ontwikkelen.

 

Onderzoeken

Een eerste onderzoek is een intern onderzoek naar welke marketingtheorieën en -praktijken worden gepromoot en aangeleerd aan jonge ondernemers bij Avans en welk aandeel daarvan nog zijn wortels heeft in een ideologie, die innovatie – waar we als maatschappij wel op zitten te wachten – in de weg zit en overconsumptie in de hand werkt. En uiteraard willen we beantwoorden: welk deel is al gebaseerd op Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap en wat is ervoor nodig om dit deel verder uit te bouwen? Dit onderzoek maakt daarmee een momentopname van de transitie, om zo het gesprek binnen Avans over welk Entrepreneurial Marketing (EM) onderwijs te geven op gang te brengen en de transitie verder te ondersteunen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.