Cursus Lean Green Belt voor medewerkers Avans

Wil je leren hoe je Lean Management toepast in de dagelijkse praktijk? Volg dan onze cursus Lean Green Belt voor docenten en medewerkers en behaal in korte tijd het Lean Green Belt certificaat.  

Projectleider
Ton van Kollenburg
Looptijd
Lopend
Lectoraat

Vanaf februari 2023 organiseren we vanuit het lectoraat Improving Business weer een open cursus, die bestaat uit vijf opleidingsmiddagen, een middag begeleiding bij het uit te voeren verbeterproject en een assessment, waarin het verbeterproject wordt gepresenteerd. De opleiding wordt verzorgd door Alex Kada (black belt en onderzoeksdocent in mijn kenniskring) en het assessment wordt geleid door een onafhankelijke black belt.  

Tijdens de opleidingsmiddagen gaan we zo veel mogelijk aan de slag met het toepassen van de theorie in de praktijk aan de hand van simulatie-oefeningen en andere opdrachten. Dat betekent dat we alleen aandacht besteden aan de theorie, die voor de deelnemers niet duidelijk is. Dus voor elke bijeenkomst wordt aan de deelnemers gevraagd een aantal hoofdstukken uit het boek ‘Lean Green Belt’ te bestuderen en de oefeningen te maken. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. klassieke Lean onderwerpen, zoals: Lean principes, Lean processen, A3-denken, Toyota Kata, DMAIC, Value Stream Mapping, oorzaakanalyse en Visual management. Uniek aan deze cursus is, dat we ook stilstaan bij enkele moderne trends in hun relatie met Lean management, te weten: duurzaamheid en digitalisering. 

Naast het leren van de theorie is de vaardigheid om deze toe te passen erg belangrijk bij Lean Management, daarom wordt van elke deelnemer verwacht om (alleen of in een kleine groep) een verbeterproject uit te voeren. In totaal zal de totale tijdsbesteding ongeveer 100 uur bedragen. 

 Voor deelname heb je toestemming nodig van jouw academie. 

Eventuele vragen kun je richten aan info.bwno@avans.nl. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.