Assessments Lean Green Belt voor studenten

Vanuit het lectoraat Improving Business bieden we studenten, in samenwerking met de stichting Lean Certification Platform, de mogelijkheid om een Lean Green Belt certificaat te behalen, waarmee je aantoont dat je in staat bent Lean Management toe te passen in de praktijk. Voor veel toekomstige werkgevers is dat een pluspunt.  

Projectleider
Ton van Kollenburg
Looptijd
Lopend
Lectoraat

Om het certificaat te behalen moet je laten zien dat je de theorie kent en in de praktijk kunt toepassen.   

Toetsing van de theorie gebeurt via 30 meerkeuzevragen, ontleend aan het boek Lean Green Belt (ISBN 978-90-829467-0-3), waarvan je tenminste 21 vragen goed moet hebben beantwoord. Voorbeeldvragen staan in het boek aan het einde van elk hoofdstuk. De theorie is voor iedere deelnemer verplicht.  

De praktijk toetsen we via een assessment voor een Black Belt professional. Eerst presenteer je met behulp van een A3 in maximaal 10 minuten jouw verbeterproject aan de Black Belt en andere deelnemende studenten, waarna je in nog eens 10 minuten je A3 in een discussie verdedigt en toelicht. Om dat goed te kunnen doen, geldt in het algemeen dat je een stageperiode van tenminste 10 weken (maar beter 20 weken) moet hebben besteed aan het project om kans van slagen te hebben. Dat wil zeggen dat je in die tijd in staat bent geweest om een probleem goed te analyseren en tot een effectieve oplossing bent gekomen die je tenminste ook via een pilot hebt getest en waarbij je een plan hebt gemaakt voor de implementatie en borging. Daadwerkelijke implementatie en borging zijn natuurlijk nog beter. Daarom is afstemming over de haalbaarheid met je docent van belang.  

De kosten van deelname bedragen €90, dat is ongeacht of je de toetsing voldoende afsluit. De kosten voor het certificaat zijn hierin inbegrepen. Je mag eenmaal herkansen, zonder extra kosten. 

Aanmelden kan per 1 september 2023 via de webshop: Avans Webshop. Eventuele vragen kun je sturen naar info.bwno@avans.nl 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.