Acceptatie van Blockchain Technologie

Ondanks de hype en mogelijkheden zijn zelfs de meest innovatieve, technisch superieure technologieën nutteloos als ze niet door gebruikers worden geaccepteerd. Dit onderzoek richt zich op de acceptatie van blockchain technologie en aspecten die daar een bijdrage aan leveren.

Looptijd
Afgerond
Lectoraat
Technologie achter de Bitcoin

Eind 2015 ontstond er een groeiende belangstelling voor de technologie achter de Bitcoin: blockchain technologie. Blockchain technologie maakt tussenpartijen in transacties overbodig en reduceert de daarmee samenhangende transactiekosten en doorlooptijden in processen. De Bitcoin was de eerste zichtbaar succesvolle toepassing van deze technologie. De verwachting is dat blockchain technologie revolutionaire gevolgen gaat hebben voor de manier waarop transacties tussen partijen verlopen.

Vragen die invloed hebben

Naast hoge verwachtingen zijn er tevens veel vragen: wat wordt de standaard als het gaat om de toepassing van blockchain technologie? Welke partijen gaan bepalend zijn en spelen een cruciale rol? Welke bestaande processen worden veranderd en welke nieuwe processen worden mogelijk door blockchain technologie? Uit onderzoek blijkt dat dergelijke vragen invloed hebben op de mate van acceptatie omtrent nieuwe technologieën zoals blockchain technologie.

Organisaties helpen met blockchain technologie

Ondanks de hype en de mogelijkheden zijn zelfs de meest innovatieve, technisch superieure technologieën nutteloos als gebruikers ze niet accepteren. Dit onderzoek richt zich op de acceptatie van blockchain technologie en aspecten die daar een bijdrage aan leveren. Naast het feit dat de resultaten van dit onderzoek de huidige literatuur verrijken, kunnen die resultaten organisaties helpen die met blockchain technologie aan de slag willen gaan.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.