Op 23-26 november vond in Helsinki de ELIA BIENNIAL CONFERENCE plaats. Een conferentie van een wereldwijd verbonden Europees netwerk, dat een platform biedt voor ontwikkeling en uitwisseling van hoger kunstonderwijs. En tijdens dat evenement is de film Straf van het Avans-lectoraat Sustainable Strategy and Innovation (SSI) en PEERfilm vertoond. Een film die vragen oproept over wat er zou gebeuren als we handelen in strijd met duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (de SDG’s) strafbaar stellen.

 

 

Publicatiedatum
01 december 2022

Godelieve Spaas (lector Sustainable Strategy and Innovation) benutte deze film in Helsinki als inspiratie tijdens een workshop over hoe artistiek onderzoek bijdraagt aan nieuwe-economie ontwikkeling. Een uitdagende workshop: de deelnemers werd gevraagd een daad te verdedigen, die zij zelf afkeuren. Door in de ‘huid van de ander’ te kruipen bekeken ze het vraagstuk vanuit een onverwachte invalshoek. Zo gebruiken Godelieve en haar lectoraat de film Straf om de kennis – die zij door praktijkgericht onderzoek hebben opgedaan – te delen met (toekomstig) professionals, mensen uit het onderwijs, de wetenschap en de praktijk.

Tijdens de conferentie vindt een beperkt aantal activiteiten plaats. De belangstelling is groot en er zijn veel aanmeldingen om onderdeel uit te maken van het programma. Dat Straf geselecteerd is, bevestigt de relevantie en belang van het werk van het lectoraat en de kracht van deze film als bron van inspiratie en aanjager van de dialoog. En maakt daarmee de ambitie, om vanuit kennis het samenspel tussen praktijkgericht onderzoek, onderwijs en het werkveld te versterken, waar.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.