Samenwerkingsverklaring 'Impact ondernemen, het nieuwe normaal in Breda'

Samen met Urban Living Lab Breda, de Triple O Campus Breda, Betrokken Ondernemers Breda (BOB) en de gemeente Breda tekenden we vorige week de samenwerkingsverklaring ‘Impact ondernemen, het nieuwe normaal in Breda’. Impact Ondernemen houdt in dat je als onderneming niet alleen bestaat om er zelf beter van te worden, maar dat je er vooral een positieve maatschappelijke bijdrage mee wilt leveren. Ook wel maatschappelijk, sociaal of duurzaam verantwoord ondernemen genoemd. Gelukkig kiezen steeds meer organisaties ervoor om impact ondernemen te omarmen en leidend te maken in de bedrijfsvoering.

Publicatiedatum
10 juli 2023

Maatschappelijke uitdagingen vragen om co-creatie, focus, oog voor de bredere belangen en doortastendheid. Het doel van de initiatiefnemers van de samenwerkingscoalitie is om Impact Ondernemerschap in de gemeente Breda te stimuleren en faciliteren met een concreet Actieprogramma en om tegelijkertijd het impact ecosysteem in Breda te versterken.

De kracht van samen

Het idee achter het partnerschap Impact Ondernemen is om actief samen te werken. Samen met de aangesloten partijen bundelen we onze activiteiten en brengen wij expertise, netwerk en infrastructuur in. Er worden concrete afspraken gemaakt over tijd, kennis en middelen in een meerjarige aanpak met actieprogramma. Met het Actieprogramma Impact Ondernemen richt de samenwerkingscoalitie ‘Impact Ondernemen’ zich op zogenoemde ‘impact first’ en ‘impact second’ ondernemers. Onder de eerste groep vallen ondernemers die maatschappelijke betekenis en het leveren van een positieve bijdrage als hun belangrijkste missie beschouwen. De tweede groep, impact second, geeft invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en levert een substantiële bijdrage aan de samenleving of het milieu, maar heeft dit niet als belangrijkste doel. Juist door deze twee groepen ondernemers met elkaar te verbinden, kunnen ze elkaar inspireren en meer positieve maatschappelijke bijdragen tot stand brengen.

Meer weten over het project? Lees het uitgebreide artikel op de website van Breda Business.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.