Onze lector Godelieve Spaas bracht kennis en ervaring in voor het maken van de Praktijkgids transdisciplinair werken van Het Groene Brein Brein en Community Sociaal Circulair.
De gids geeft praktische tips en tools die hun wortels hebben in een brede wetenschappelijke basis. Zo helpt de gids procesbegeleiders, onderzoekers, transitiemakelaars en andere veranderaars op weg in het realiseren van een transitie.

Publicatiedatum
23 mei 2023

Stel, je wilt een oplossing vinden voor een uitdagend maatschappelijk probleem. Dan kom je vaak al snel tot de conclusie dat hiervoor verschillende expertises moeten samenkomen: transdisciplinaire samenwerking dus. Maar hoe pak je dat aan? Wie moet je betrekken, en wat zijn valkuilen om voor te waken? Onze lector Godelieve Spaas bracht kennis en ervaring in voor het maken van de Praktijkgids transdisciplinair werken van Het Groene Brein Brein en Community Sociaal Circulair.

De gids geeft praktische tips en tools die hun wortels hebben in een brede wetenschappelijke basis. Zo helpt de gids procesbegeleiders, onderzoekers, transitiemakelaars en andere veranderaars op weg in het realiseren van een transitie. Plaats de Kleine Aarde is het voorbeeldproject dat Godelieve Spaas en Geert Van Der Veer in de gids toelichten. Hier werken boeren, wetenschappers, financiers, overheid en bewoners samen aan de voedsel- en landbouwsysteemtransitie.

Godelieve Spaas: ‘Als je een systeem wilt veranderen is transdisciplinair werken geen keuze, maar een voorwaarde. Je hebt iedereen en alle disciplines nodig om het voor elkaar te krijgen. Niet alleen wetenschappelijke kennis, maar ook praktijk- en ervaringskennis en artistieke en inheemse kennis dragen bij aan de verandering.’

 

Download de Praktijkgids hier gratis.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.