Op 26 juni is Avans Hogeschool gastheer voor het Multiplier Event van INTEGRES. In dit Europese onderzoeksproject werkten vijf opleidingsinstituten uit even veel landen samen aan het ontwikkelen van open source lesmaterialen, waarmee de toekomstige generatie financiële experts de kennis en kunde vergaart om bedrijven en andere organisaties te ondersteunen bij het geïntegreerd verantwoorden over mensen, klimaat en milieu . Het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap is, namens Avans Hogeschool, coördinator van dit samenwerkingsproject.

Publicatiedatum
24 april 2023

Klimaatverandering, verlies van biodiversiteit, tekorten aan grondstoffen en menskracht hebben al geleid tot een maatschappelijke discussie of we wel goed met onze planeet en alles wat daar op leeft omgaan.

Onderzoekers wereldwijd, onder wie onze eigen onderzoekers van CoE BWNO zijn op zoek naar nieuwe definities van welvaart. Het gaat om meervoudige waardecreatie, niet meer mono waardecreatie waar alleen financiële vooruitgang wordt gewaardeerd.  Bedrijven die willen overleven in de 21ste eeuw moeten geen schade meer veroorzaken, moeten maatschappelijke waarde creëren en daar transparant over zijn. Daarvoor moet de financiële en accountancy studenten van nu opgeleid worden tot financieel specialisten met een brede blik. Zij herkennen dat er geen waarde gecreëerd kan worden zonder het herkennen van de waarde van natuur en mensen.

In het project INTEGRES hebben Avans Hogeschool, Hogeschool Gent, de Katholieke Universiteit Lille, Technische Universiteit Dublin en de Universiteit Bologna lesmaterialen ontwikkeld waarmee studenten leren integraal te rapporteren: rapporteren over de volle breedte van aspecten die belangrijk zijn voor een duurzame bedrijfsvoering.

Het Multiplier Even is het slotstuk van het project. Docenten, onderzoekers, financieel specialisten uit grote ondernemingen en MKB, accountantskantoren en vele andere financiële experts komen samen om de resultaten van INTEGRES met elkaar te delen.

Lees meer op de website van INTEGRES

Wanneer? Maandag 26 juni 2023
Hoe laat? 9.30-1730 uur
Waar? Hogeschoollaan 1, Breda
Voor wie? Docenten, onderzoekers, financieel specialisten uit grote ondernemingen en MKB, accountantskantoren en andere financiële experts

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.