Docent met studentenDe studenten van vandaag zijn de wereldveranderaars van morgen. Als docent kun jij de toekomstige generatie professionals de gereedschappen aanreiken om aan de slag te gaan met de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan. Niet alleen dDor studenten vakkennis bij te brengen en hen te helpen nieuwe kennis te vergaren, maar steeds vaker ook door hen te helpen ontdekken hoe ze ‘volhoudbaar’ kunnen werken en ondernemen. 

Of je nu met je studenten het gesprek over een nieuwe economische mindset op gang wil brengen, met ze wil nadenken over verduurzaming en meervoudige waardecreatie in bedrijfsprocessen, of hen wil laten ontdekken dat marketing ook gericht kan zijn om andere zaken dan winstmaximalisatie: wij denken graag met je mee. Onze mensen hebben al een breed palet aan direct toepasbare ‘tools’ ontwikkeld die jij, studenten en het werkveld kunnen gebruiken. Ook werken we graag mee aan het ontwikkelen van nieuwe tools, methodieken en meer. Wanneer docenten en studenten samenwerken in het uitvoeren van onderzoek en het implementeren van deze kennis, bij bedrijven & instellingen, kunnen we daadwerkelijk verschil maken in onze samenleving. Samen creëren we de economie van morgen.

Wat is brede welvaart?

Welvaart meten we nu nog vooral als economische groei en financiële vooruitgang. Inzet van grondstoffen en mensen wordt hierbij als onvermijdelijk gezien en van uitputting en uitbuiting kijken we liever weg. Maar de aarde en de maatschappij bereiken hun grenzen. Daarom is een transitie van ‘smalle’ naar brede welvaart noodzakelijk.

Brede welvaart omvat alles wat mensen van waarde vinden. Materieel en financieel, maar ook aspecten als onderwijs, gezondheid en een prettige leefomgeving. Leven in brede welvaart betekent ook dat iedereen overal, nu en in de toekomst, de mogelijkheid heeft die welvaart voor zichzelf waar te maken. Daar is nieuw ondernemerschap voor nodig: ondernemerschap dat een bijdrage levert aan menselijke en natuurlijke waarden en dat zich inspant om schade te herstellen – maar liever nog te voorkómen. De transitie naar brede welvaart vraagt om een andere manier van kijken, om andere kennis en inzichten. Ook in het onderwijs.

Wat doen we voor (en met) docenten?

Samen met docenten willen we een verschil maken in de samenleving. Hoe we dit doen? Door onderzoek te doen waar het onderwijs mee aan de slag kan of gebruik van kan maken. Dit doen we onder andere door het delen van kennis en ‘tools’ en het mee ontwikkelen van methodieken en curricula rondom uiteenlopende onderwerpen binnen brede welvaart en nieuw ondernemerschap.

Concreet werken we samen met docenten door het bieden van:

  • Kennis vanuit onze lectoraten en praktijkgericht onderzoek;
  • Praktische tools en materialen, die je kunt gebruiken of aanpassen voor jouw onderwijs;
  • De mogelijkheid om eigen onderzoek te doen of mee te doen in onderzoeksprojecten als docent-onderzoeker;
  • Afstudeermogelijkheden voor jouw studenten, van onderzoeksstages tot afstudeerateliers

Alles wat we doen, doen we in co-creatie. We gaan met elkaar in gesprek, verkennen wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen en gaan, bij een ‘match’, met elkaar in zee.

Ook aan de slag?

Als docent ben jij dé inspirator voor studenten die een bijdrage willen gaan leveren aan een duurzame toekomst. Wil je meer weten over hoe jij daarvoor je onderwijspraktijk kunt verrijken en innoveren? Wij denken graag met je mee. Vul het contactformulier in door op de knop hieronder te drukken, dan nemen wij contact met je op.

Ik wil aan de slag!

Benieuwd naar ons kennisprogramma en de lectoraten? Ga dan naar deze webpagina.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.